soon i'm coming home, not to stay but to say hey!

insikten över staden där man bott i hela sitt liv blir klarare och klarare.

annie var här förrut, vi drack varm sjokkolade och käkade glass. men mest satt vi bara och snackade om linkan. skönt att träffa någon som känner än.

men linköping alltså, vad händer där hemma?

alla drar till thailand och australien. alla håller på med alla. platå är det lika mycket snack om som stureplan. dessa små flickor som tror de tagit över eliten som inte ens existerar i den staden. finns bara folk som är mer välkända än andra. har suttit och läst några av dessa tror-jag-tillhör-eliten-brudarnas bloggar och det är ju så roligt och läsa.

jag sitter inte här och klagar på det, en gång i tiden så har jag delvis varit som dem. allt med att gå ut på krogen var så nytt och spännande. första gången man kom in på platå. första drinkarna man beställde och tyckte så mycket om..ex rosa pantern är en typisk sådan drink och orgasm. i början gjorde man av med 300kr och tyckte det var skit mycket pengar (nu kan en kvällsnota på krogen ligga på ca 800kr. man trodde alltid man skulle bli bjuden och försökte verkligen hitta någon framme i baren som man såg hade mycket pengar. vimmelfotograferna tittade man jämt efter och bara längtade tills man kunde springa framför de och få vara med på kort, man ville ju verkligen att folk skulle se att man vart ute (när man sedan är ute flitigt så gör man tvärtom man gömmer sig för de och hatar det verkligen eftersom den jämt är överallt. vilka gamla goda tider, är trots allt inte så många år sedan medans det känns som evigheter.
sen hamnar man där. man lär känna vakterna (lite för bra med vissa som verkligen inte är bra), man lär känna alla ägare till alla ställen. man döper dagarna efter club dagar ex. platens-onsdag och platå torsdag. man dricket inte längre fyror utan man börja beställa sexor och det är inte alltid det stoppar där. förmodligen så dricker man inte så många rosa pantern längre utan nu är det mycket shots och lite mer alkoholhaltiga drycker. man skiter i att hitta ngn att bli bjuden av, blir man bjuden så är det ett plus men man skiter faktiskt i det. nu går man därför själv fram med sitt visa kort och köper helrör. gå ut endast på lördagar existerar inte utan det blir ibland onsdag till lördag och hur mycket i månaden man lägger ut har man inte längre en blekaste anning om. man tittar i garderoben och skohyllan och hittar jätte snygga pumps, killerhills, tunikor och partylinnen och inser att festande nu tagit över ens liv.

låter det tragiskt, välkommen till verkligeheten!

är så glad att jag nu sitter här och inte där. jag hade en himla massa onsdagar,torsdagar,fredagar och lördagar hemma i linkan men nu är det slut på det. jag har insett efter så många tillsägelser, en orolig mamma, en orolig familj överhuvudtaget och många oroliga vänner att det livet är inte sunt på något sätt.

det har gett mig sämre lungkapacitet (röker dock lite fortfarande), en jävligt dålig lever (säkert om jag skulle kolla upp den), många pinsamma misstag, blivit kallad hora av linkans kändast vakt, gått före kön, fått väldigt mycket gratis nötter, igenkänd av väldigt många, bjuden på många drinkar och champagne, gått på en hel del efterfester och förfester, varit på alla klubbar som existerar i linköping, ätit på alla fyllematsstäällen, spytt på ett flertal ställen i linkan, strulat med jag vet inte hur många, tjafsat med endel, dansat mer än vad vissa gör på ett helt liv och pratat med dem flesta tror jag??

partylivet må locka men vilka konsekvenser det har.

ska ju inte klaga, har ju mer minnen än jag någonsin kunnat förutspå och jag har träffat så många underbara människor. frågar någon när jag ser tillbaka på min ungdom och frågar om jag haft roligt så kan jag utan tvekan och med ett leende på läpparna svara, att bättre kan man inte ha anser jag.

efter detta blogginlägg så känns det skönt att säga att linkan om tre dagar ska få tillbaka sin alkohlist nathalie för fyra dagar på ågatan.

dessa ställen ska besökas under mitt hembesök:

platå (måste ju visa hur man kryper i trapporna)
55an (glömde visst och säga till achmed att jag skulle flytta, han är inte arg va :=)
plaza (de må sägas mycket skit om det stället, men det var där allt började och ali ska få sig ett besök av sin fd stammis)
platens (hade nästan glömmt bort det kära stället som jag flitigt har besökt, men maddis kom på ideen i duschen och frågade när på onsdag jag kommer hem och eftersom det är 16.25 så hinner vi lätt med en kväll där)
hakepi (en kebabtallrik med ris och fetaost, jag har aldrig varit utan deras mat så här länge
steve's (måste dit, usch så många år man fikat där..längre än någon av de som nu jobbar där)
godis laugunen och yngves (de saknar väl sina regelbundna 46kr för mina cigg, men sandra sköter nog det bra)

dessa personer ska träffas förutom familjen och alla random people:

mahira,lisa,elin,salle,sandra,maddis,johan,martin,bob,matte,slangen,allard,kall-alex,sabina,emma mattsson,samuelsson och söderström.

förhoppningsvis han om han nu är hemma i helgen.

och sen lär det ju vara några jag glömt och betydligt fler jag kommer träffa.

hade!!





första gången jag blivit utkastad...

igår på dagen så åkte jag själv till sandvika, gjorde olyckligtvis av med allt för mycket pengar. men kom hem med väldigt nödvändiga och fina saker.

vid sju tiden kom anna, den andra anna, emma och carro hit. käkade resterna från våran tacokväll dagen innan. sen gick vi ner och hängde i min hybel. själv tog jag mig ett glas vitt medans vi satt och snackade.

anna körde så det var ganska skönt när vi skulle köra ända till det lilla samhället asker där vi skulle testa deras kvarterskrog lancelot.

kom dit och beställde nachos. jag och viktoria som då hade joinat oss beställde in lite dricka till oss och servitrisen tittade på våra legg och sa inget.
efter ett tag så kommer det en vakt fram och frågar om idenifikation. vi påpekar att vi redan visat men får ändå dra upp de igen. när anna jag och viktoria visar våra så får vi höra att det är 20års gräns i oslo (som om vi inte redan visste det) och att vi ej fick vara där efter klockan 23. (inget medlidande för att vi alla tre fyller inom en tre månader period) vi körde på att vi var svenska turister på våran första kväll och det slutade med att han kom tillbaka och sa att vi som ej var 20år fick hålla oss till öl,cider och vin och att om det kom för mycket folk så fick vi ej vara kvar. anna och jag gick ut och rökte och jag låg i med mina alkoläsk i baren. vi hade riktigt trevligt när han återigen hade gått fram till viktoria och sa att de tre gentarna som var under  20 år nu var tvugna att gå. konstigt eftersom han stått o tittat på mig hela tiden när jag rökte och han sa inget när anna och jag gick in igen. anna och jag gick o snackade med han men han var så himla bitter. var bara han, ingen av de andra vakterna hade sagt något. kvällen slutade med att vi blev följda ändå ut ur dörren. helt sjukt, har liksom aldrig varit med om något liknande.

vi hade fortfarande humöret uppe. lämnade av carro och emma hemma och sen drog vi vidare till bekkestua för att kolla deras kvarterskrog. jag träffade en jätte söt kille i kön som jag stod och snackade med.
men vi fick lämna den kön för att viktoria och anna hade sett hur hårda de var med åldern och legg och vi ville inte bli förudmjukande.

satte oss tillbaka i bmw:n och körde till sandvika. men fick snacka med sherrifen i stan och fick veta att det var 20år.

tillbaka i bilen, släppte av den andra anna och körde tillbaka till bekkestua. fick bevittna värsta bråket mellan en skit snygg kille och två vakter. snackade med en ful polsk gubbe och insåg att min kille från kön hade nu hittat någon annan. slutligen så fick vi se en rik jävel med en så stor pälskappa att vi trodde det var ett helt djur.

drog hem till anna och satt och snackade ett tag innan jag och viktoria gick för att lägga oss i dubbelsängen och snacka lite. vi snackade till halv sex om skilnaden på umeå/norrland jämförelse med linköping. tror jag somnade mitt under samtalet.

så blev en kväll runt i rikemanskommunen baerum, där vi bor!!

fick skjuts hem av anna idag vilket var tur, hatar att åka i denna fin kommun med dagen efter kläder med höga klackar.

nu sitter jag här och väntar på att gå upp till busshållsplatsen och hämta anna banana som kommer hit och ska hälsa på för första gången. fick nyss veta att hon satt på bussen, får bara hoppas hon går av på rätt hållplats.

snart kommer jag hem och hälsar på!!

hade!!


he's gone and he's back...

jaha då har man överlevt sin första natt ensam i detta gigantiska hus.

har precis kollat klart på säsongens första avsnitt (i usa) av ugly betty.

kommer ihåg hur säsongsavslutningen var och den var hemsk så det var många frågor man ville ha svar på nu.

det värsta med detta avsnitt är att man bli total lurad genom hela avsnittet. kom ihåg hur glad jag var se honom stiga ut ur badrummet med bandage runt magen men hur ledsen jag blev under sista minuten av detta avsnitt.
orden he's gone och he's back gör mig förväntansfull över säsongens fortlöpande.

nej nu ska jag hoppa in i duschen och åka in till sandvika och shoppa lite.

hade!!

tacoskväll med en avrundning med glass.

idag så har jag knappt gjort något annat än att städat.

har ju inte hunnit städa under min första månad här.

så har totalt städat min hybel och sen hela köket.

tjejerna kom vid sju tiden. slängde ihop tacos som vi sedan satte oss ner till bords och käkade.

  

blev god glass med coktailfrukter och grädde till efterätt.

är ju så trevligt, varför gör vi ej det hemma oftare.

saknades dock ett glas alkohol till maten.

får se vad som sker imorgon, verkar vara lite kluvet.

ska sova snart, ensam i ett tre vånings hus för första gången.

hade!!

i'm adjusting!

jag visste att det skulle vara bra men inte lika bra som säsongsavslutningen.

säsongavslutingen av grey's anatomy var en av de bästa jag någonsin sett.

och när det igår startade på ännu en säsong i usa så satt jag här hemma och bara väntade på att den skulle ligga på nätet.

det första jag gjorde imorse var att ladda ner detta nya avsnitt som jag väntat på sen maj.

maddis du får vänta till söndag på detta och jag kan lätt säga att du kommer tycka det är så grymt bra.

tror det kommer bli en säsong där ingenting kommer bli sig likt. är det kanske för att två har försvunnit, the new internes, att en har börjat om från början, två nya älskar varandra eller för att någon upptäcker sin syster?

guess with time, we will find out!

ps. private practice första avsnit var med bra!

det blev vi fyra igen, men egentligen ska vi vara fem.

är så trött, kan ju sova men jag håller mig uppe av en konstig anledning.

har haft lite sentimentala ögonblick nu på kvällskvisten.

först ut var maddis som skrev på msn "nu önskar jag verkligen att du var här" och då förstod jag att det hade något att göra med vårat gemensamma kära ställe 55an och det stämde väldigt rikigt. jag hade lätt varit på att dricka en cider och vara soical med folk om det inte vore att jag var så långt bort som i oslo för tillfället. men nästa vecka så blir både achmed och maddis glad när vi ska till 55an.

sen var det pänt och sära som loggade in på msn ända från oc. vart de, jag och mahira i ett gemensamt samtal på msn. skönt att bara kunna sitta och snacka vi fyra igen precis som det ska vara. men det saknades en och det var nanna. då hade vi varit fullständiga. pänt och sära lovade att skriva i resedagboken och lägga upp bilder idag så hoppas verkligen att de håller vad de lovat. skönt och höra att det har det bra.

nej måste nog sova nu snart. imorgon ska jag städa en massa, kolla på en massa säsongspremiärer för att sedan vi sju laga tacos här med 6 av de andra brudarna.

hade!!

nu är jag fri och hon är så himla underbar.

usch nu är jag helt slut.

har tagit hand om en småsjuk ettåring samtidigt om jag har vikt en massa tvätt, städat hela köket, lagat kötbullar från scratch med tillbehör, hämtat maria på barnehagen och försökt få lite tid för mig själv.

men nu är jag helt ledig från städning och barnarbete i tio dagar, kommer bli tomt och jag kommer nästan sakna de små själen men det ska bli så himla skönt.

det tar hårdare på en i början. allt är nytt både staden och människorna. det är mycket att ta in och man hinner kanppt smälta det ena innan man ska in med det nya.

ska bli skönt och återfå lite energi eller det kommer jag nog inte ha efter denna välplanerade helg. men sen får jag åka hem! det ska bli så skönt och träffa familj och vänner. både festa och sen bara njuta.

mahira usch nu vill jag verkligen träffa dig. vi pratar varje dag på msn och du hjälper mig så mycket. skönt att du känner att jag hjälper dig med dina problem med.

usch jag vet att jag kanske ej behandlar dig som jag gör med alla de andra. men du kommer med saker vid lite tillfälle i mitt liv. då jag försöker sätta ett stopp för det där man gjorde och pratade om när man var mindre men inte i detta stadie i livet.

längtar till början av dessa tio dagar nu!!

let the fun begin.

ps. ni måste ladda ner andra avsnittet av gossip girl idag. såg på det förr och jag bara längtar till nästa vecka. så grymt bra.

hade!!

nu är det mycket på agendan.

idag har det varit en rejält stressig dag.

sofie blev avlämmnad av bestefar vid strax innan nio och vid nio var vi tvugna att börja gå mot bussen.
åkte till bekkestua först och bytte buss hem till lina och pojkarna där.
lekte där hemma ett tag innan sofie somnade gött. när hon vaknade var det snabbt och slänga på henne kläderna och packa ner våra grejer.
samma veva igen, först ner till bekkestua och därifrån trodde jag sen att bussen hem till oss skulle gå 13 över men den gick visst 33.

sprang från busshållsplatsen svettig och stressad till max.

synd för min del så stod den kille som ser så bra av de anställda på barnehagen ut, precis i kapprummet när jag snabbt skulle hämta maria.
sprang hem med de stackars två flickorna som fick äta en brödskiva på vägen hem.
upp till skötrummet och göra sofie fin och sen ta fram fin kläder till maria.
hann packa sofies väska, ta fram bilbarnstolen och paketet och ge de ett äpple innan tante berit kom och hämtade för burstadgskalas till selina som fyllde fem.

själv gick jag ner och slappade lite innan bussen gick in till oslo.

mötte upp anna och carro och gick till svenska kyrkan för praktikträff. sprang på en linköpingsbo och uttväxlade några ord innan vi sen var tvugna att gå vidare.var inte alls många kändisar där. temat ikväll var en kvinna från svenska ud som jobbade i oslo på svenska ambassaden som hade dykning som en hobby. hon berättade om dykning, visade utrustningen och berättade om hennes erfarenheter. det var riktigt interessant. men eftersom bussarna går en gång i timmen så vill man gärna hinna med den ganska så skapligt. var en kille som ställde tusen frågor som gjorde att vi fick springa till bussen och klarade oss med en minut marginal.

...jag är ledsen att jag ej verkar mer interesserad än jag är. men efter så många år som jag hört på allt detta så är jag så less på det. jag har inte varit med om det och jag är väldigt stark och självsäker och det är mer jag kan säga om många i din situation. jag vill ej vara oartig men jag är så less på hela skiten, för det är vad det är för mig efter alla dessa år..tyvärr!!

mycket roligt på agendan nu..

imorgon ska jag jobba 4½ timma och sen börjar min tio dagars ledighet

på fredag ska jag städa min hybel och kolla på en himla massa säsongspremiärer, eller om jag ej hinner se alla imorgon kväll. det märks!
vidare på kvällen ska vänninorna mina komma över och sen ska vi laga någon god mat.

sen på lördag skulle nog anna följa med mig till sandvika och shoppa lite och sen på kvällen blir det förfest här hos mig och sen till asker, ska testa något nytt har vi bestämmt oss för.

onsdag, då kommer jag hem!

packad och klar.

hade!!

ps. jag nu på kvällen på i ordning gjord för oslo.


jag shoppade loss på oslos gator och torg.

igår var det en hetsig dag.

jobbade och slutade runt elva tiden, men sen när sofie hade vaknat så bestämde sig jag och tine att vi skulle åka till ikea och inskaffa mig lite saker till min hybel. hade ej så mycket tid på oss så vi nästan sprang igenom ikea och jag såg så mycket fint. måste tillbaka dit och äta svenska kötbullar med. men jag tror jag fick med mig en hel del av det jag behöver. blir bättre och bättre.

vill ju ha det fint i helgen när man ska ha besök av vänninorna som det heter här.

direkt efter ikea så hoppade jag på bussen in till oslo för att möta upp lina på terminalen. var den sista på bussen som vanligt och spenderade sista fem min med att prata med den svenska busschauffören om hur tokigt allt är i oslo.

blev uppraggad av någon utländsk lite äldre man och fick förklara att jag hade familj.

lina kom och vi började gå i äffärer. mitt mål var att hitta skor och byxor. efter jag gått i många affärera och införskaffat mig allt utom det så bestämde vi oss för att stanna upp och äta lite. hittade en mongolisk resturang som vi gick in på. väldigt gott och sen var vi vidare.

slutade med att när vi kom till våran skoaffär så hade den precis stängt, så kom hem med 4 par strumpor, en tröja, en över tröja, ett halsband, en mössa och en halsduk men inga skor eller byxor. det får jag försöka med på lördag inne i sandvika.

när vi skulle hem så fick jag sitta 30 min och vänta ensam på min buss och sen var jag inte hemma förrän halv tio men jag var klar med shoppingen vid åtta.

förstår er nu ljungsbro barn varför när jag anser er vara tråkiga för att ni ska ta en buss hem om fem min istället för att vänta på nästa om en timme så förstår jag er fullständigt nu!

nu blir det playdate hemma hos lina och hennes pojkar och sen ikväll blir det pratikträff med brudarna.

måste käka frukost nu!

ps. har bokat mina biljetter hem nu, kommer 3:e oktober 16.25 till resecentrum.

hade!!

det är sjikligt tufft med rydde dag.

idag var det dags att återgå till jobb.

har sovit riktigt dåligt inatt så det var tufft att gå upp strax efter sju imorse.

sen var det igång med morgonrutinerna, se till att maria o sofie är påklädda och klara och sen följa maria till barnehagen. tillbaka hem och leka ute någon timma med sofie tills hon är lite sulten och trött och då gick vi in och spiste lite och sen var det bara att lägga henne. hon sov lite dåligt i början men sen sov hon riktigt bra och länge.

  


tine kom hem och snäll som jag var så lagade jag lunch åt oss eftersom vi ända skulle ha vårat samtal om uken.

idag skulle jag slutat två för att sedan komma tillbaka och laga middag men eftersom det ska börja en ny städ tjej här imorgon så blev denna dag en hel rydde dag. har plockat upp alla varorna från dagen storhandling och det tar tid. det ska dit o det ska dit och det ska kastas osv. har gått in i lite lådor och ordna till med.

nu sitter jag och samlar mig för en halvtimma innan jag måste börja duka och börja med middagen.

idag ska det servers tomat och makaroni soppa med kokt broccoli och ägg och sen till efterätt ska vi dricka lite smoothie.

ikväll har jag även ställt upp på att sitta barnvakt så tine och christian kan gå på kino. (bio)

jobbar ju bara fyra dagar denna vecka och sen ledig i tio så det är bara att köra.

imorgon blir det bara ett par timmar på morgonen och sen är jag fri hela dagen och kvällen.

kan alla säsongspremiärer börja nu, jag längtar!!

nej nu ska jag blunda ett par sek, även fast det kan bli svårt eftersom jag är uppe i högvarv.

hade!!

den påminde mig om honom, på gott och ont.

idag har jag mycket blandat att skriva om.

började dagen med en snabb frukost beståande av varm sjokkolade typ.

sen laddade jag ner en ny serie som precis börjat i usa. den är producerad av han som gjorde the oc. så tänkte då kan den ju bara inte vara värdelös. och nej det var den verkligen inte. den heter "gossip girl". som vanligt så är det ungdomar, rika sådana. alla ser riktigt bra ut. men tyckte ändå att den var lite unik. och man vet ju ej vem som sprider alla rykten. lätt värd att följa men som alla andra serier så får jag vänta till 26e sep innan jag får se nästa.

blir nu att följa desperat housewives, private practice, grey's anatomy, prison break och gossip girl. one tree hill börjar ej förrän i jan.

efter det var det dags att göra sig iordning för att åka in till oslo och träffa upp lina och hennes pojkvän. vi lämnade av gustav vid flygtåget och sen gick vi till mcdonalds. mycket var stängt och vi var så hungriga så då fick det bli det.
satt där och snackade på flitigt som vanligt.

   



plötsligt så jag ett ansikte jag kände igen. tappade hankan medans han tittade på och sen var det bara att inse faktumet att det är ett x antal från linkan här.

träffade nämligen på en från den tidiga ungdomen vid centralen som jag snackade lite med.

lina såg med en från hennes stad som hon blev paff av.

kom hem ganska så lagom och kände för en film. satte på candy som jag hade laddat ner. min favvo skådis heath ledger i huvudrollen med sin riktiga accent. handlar om och hans flickvän candy medans det lever sitt vardagliga liv som knarkare. en riktigt bra film och värd och se. som det stod i recensionen så är den bättre än heroin.

filmen påminde mig så mycket om barry. heath var precis som han är, eller förhoppningsvis inte är längre. jag har sett det goda i han men också det dåliga som knarket tar fram i han. det har gått månader och ändå så lägger jag mig till säng med en bön om att han ska ha tagit sig ur skiten, att han lever så att jag än dag återigen kan få träffa han utan knarket.

nu sitter jag här och tänker att snart börjar en ny vecka, men jobbar bara till torsdag och sen är jag ledig i tio dagar, det ska bli så skönt.



jag tror jag har blivit en bloggoman med mycket hormoner.

märks att jag vart hemma hela dagen va??

tror detta är mitt fjärde blogginlägl på knappt ett dygn.

måste bara få ur mig det som gör att jag nu sitter och gråter som en gravid hormon tant.

satt och snackade med mahira på msn när telefonen plötsligt ringer. ser att det står syster och förstår att hon är full och ska ringa och snacka lite.

inte nog med att det är syrran som ringer utan jag hör flera kära i bakgrunden.

jag hörde min sysling marlena..lite berusad som alltid (hon är ju en partypingla som mig) och jag hör mamma. inte nog med det så lämnar systern min över telefonen till min moster. kände knappt igen hennes röst och blev nästan som ett litet barn när jag insåg att det var hon. hon frågade när jag skulle komma hem och hälsa på och skämtade om att hon behövde barnvakt till mina tre kusiner då. fick också höra att den äldsta av mina kusiner, lisa frågar efter mig jätte ofta och saknar mig jätte mycket. hon ville verkligen att jag skulle skicka ett sms till henne någon dag så det måste jag verkligen ta tag i.

alla vet ju sen tidigare vad jag känner för de tre kusinera.

till och med mamma har sagt att min lillasyster frågar efter mig och saknar mig.

usch nu bara rinner tårarna nerför kinderna.

jag vet att man kan uppfattas som en mes men när det kommer till min familj så finns det inget mer jag älskar och saknar just nu.

snart 10 dagar kvar.




jag övertänker allt, jag gör mig själv galen.

gud vad jag alltid ska grubbla på allt.

idag har jag en typisk nathalie dag. bara legat i sängen (förutom de två timmarna jag var barnvakt) och grubblat, lyssnat på ballader och kollat på en sorlig film.

för andra gången så har jag sett filmen "livs verket", tycker den är så himla bra. för ni som ej sett den, se den! den handlar om vad livet ska handla om.

nu funderar jag på vad jag ska gråta till näst och då får det blir "a walk to remember".

imorgon måste jag tar mig ur sängen.

ska gå och handla lite och sen ska jag träffa lina på en fika, fick ett sms nyss om att vi har mycket att prata om. ska bli spännande att höra vad hon har på hjärtat. sen måste jag höra hur anna haft det i stockholm.

snart ska nathalie åka hem, det ska bli så himla skönt. pratade med sandra förrut, har redan planerat helrör med henne och salle. antar inte maddis bangar på partaj heller, bara hoppas på att hon kan festa tills dess.

mahira jag hoppas på att du ska kunna joina oss!

aja nu ska jag sätta på filmen...

hade!

kan jag få delta, hur tänker de?

jag vet att jag bara är jag och de är de.

men jag känner att idol 2008, då ska jag sitta med i juryn.

är så trött på dessa himla erik och markus man finner ur idol.

när ska vi hitta en ny robyn? eller kanske en riktig bra rnb sågare eller sångerska.

måste sverige alltid betyda en ny pop artist.

idag kastade de ut freja, VA? alltså så bra som hon sjöng stevie wonders låt master blaster, den var helt otroligt bra sjungen av henne och hon är ju hur snygg som helst. förstår att hon blev sur på juryn. söker hon till usa kan hon säket lyckas. hoppas det så juryn inser sitt misstag.

johanna och elli? alla minns väl johannas keyboard audition, det gör jag i alla fall. och elli hon är ju bara så grym.

såg nu när det släppte vidare en svag och tråkig gathina istället för libanisiska maria som sjunger som en gud.

och nu sitter de och funderar på andreas eller robert. om inte robert kommer med så ska jag personligen söka upp breitholtz på en dif match och ta ett allvarlig snack med han.

är glad att amanda,evelina,anastasia,daniel,sam och marie gick viadre.

men seriöst vad är snacket om särla egentligen? hennes my love var inte bra, inte i öronen på en som mig som vardagligen lyssnar på sådan musik men kanske i öronen på en pop gud.

usch blir så trött påt.

därför amerikanska idol är mer i min smak, där föds riktiga stjärnor!

trots min ilska så fortsätter jag som var år att titta...

nej måste sova nu ska jobba ett par timmar imorgon.

mycket som gjort mig arg idag.

hade!

du gör mig fan vansinnig.

OH JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ HAN!!!!!!!!!!!!!!!!

varför fattar han det inte, att det är skit han håller på med.

missade han narkotika lektionerna i skolan eller?
 
jag jag sett den värsta skiten nästan och hos någon jag gillade och de har räddat mig i livet kan jag lova. inte för att jag någonsin tänkt att testa någon sådan skit jag nöjer mig med den goda goda alkoholen men minsta undran togs bort av att se de två.

kanske ska ringa honom och be honom träffa mr someone.

har snackat med han var dag denna vecka tror jag och alltid börjar vi prata om skiten.

nu var det droppen för han och han vart arg på mig, men jag kan inte sluta vara ärlig om vad jag tycke rom skiten.

finns några som jag redan tror är förlorade men inte han, han är intelligent och har en riktigt lovande framtid om han bara tar sig i kragen...slutar festa, slutar röka på och bara gör något.

han klagar på att en annan är si och så men vad fan bli sån du med då.

har alltid sagt att du är en av de bästa jag killar jag träffat och det är du på så många ting förutom detta.

du gör mig vansinng, kan du ej fatta att vi bara bryr oss riktigt mycket. jag skulle kunna hålla käften och ej säga något men då skulle jag ångrat mig.

tar hellre att du är arg på mig än att jag håller mun.

usch, aja nu är det fredag och du är en bit bort så får ta tag i det en annan dag.

nu orkar jag ej mer!

ps. lyssna på alicia keys - no one

haft min första riktigt pissiga dag.

hur ska man förklara, jag älskar min au pair familj men jag hatar saker som de gör.

ex. jag ska jobba till ett imorgon men det ändrades till fyra, jag ska vara ledig hela helgen men det ändrades till fyra timmars passning imorgon, jag ska jobba en kväll i veckan men nu sitter jag här för andra kvällen denna vecka. nej men en massa små saker. men sånt kommer ju ske och det visste man ju redan innan.

idag har jag tagit hand om en riktigt grinig sofie och sen lagat pannkakor till familjen. nästa gång får jag dock göra flera, är lite svårt att komma ihåg att man inte bara lagar till sig själv längre utan till en stor familj.

hade ett prata ut samtal med tine idag, hon märktenog av min första pissiga dag. kändes riktigt bra!

måste dock prata om fler saker känner jag nu när jag sitter med emma och bara pratar av oss en jävla massa skit.

har planerat min hemgång nu. blir dock ej denna helg. imorgon ska jag vara med anna o ta en fika på mitt favvis ställe inne i sandvika o får se vad som sker på lördag.

men nästa torsdag är jag ledig i tio dagar. och istället för att sitta här så  många dagar och vänta på att alla ska sluta o leka med mig så ska jag ha en liten fest nere hos mig nästa helg o sen vara hemma till onsdagen och då åker jag hem till linkan till söndagen.

många förstår det nog inte men man saknar verkligen linkan. det är inte utelivet eller folket man saknar på så sätt utan mer det att allt har förändrats så mycket. istället för att ringa mamma varje dag så gör jag inte det längre, istället för att prata med sära o pänt var dag så pratar jag istället med lina och anna. inga grabbpolare har man funnit så man har inga jäger redbull polare och man äter ingen ming palace för man har ej hittat ett sådant ställe än.

man har fått ny bostad, nu familj nästan och nya vänner.

man vill bara hem och vara på trygg mark för ett tag. med sin riktiga familj och sina gammla vänner.

jag har liksom ej fattat att jag flyttat ännu men samtidigt så känns det att jag ej kommer komma hem så tidigt som jag trodde.

har lite sovmorgon imorgon, det ska bli skönt.

min blogglåt:
sarah dawn finer - i'll be ok

ps. såg första avsnittet av tredje säsongen av prison break som börjat i usa, så himla bra, se det!

hade!

ännu en playdate med guttarna och lina...

jaha idag vart jag väckt vid sju.

ett litet missförstånd mellan mig o tine eller hon hade gjort fel så bara klä på sig o upp till frukost bordet.

när alla hade ätit så var det bara att klä på maria och sofie och följa maria ner till barnehagen.

sofie och jag gick hem innan vi gick och mötte upp mina favvo pojkar august och felix med deras au pair mamma...hehe lina.

drog hem hit och både lekte ute och åt lite innan de sedan drog hem.

   

efter det så gjorde jag iordning hela köket innan sedan tine kom hem och tog sofie.

gick upp till middagen och käkade, fixade ordning lite och sen ner igen och lyssnade på lite idol klipp.

hade barnen ikväll med. läste bok med maria och sjöng en sång med helene. går alldeles super att lägga de, jag tycker bara det är kosjligt.

i helgen blir det tomt, funderade på hemgång men tror ikke det blir så.

fan du är ju störd. intresset har funnits där i år, och den fanns i fredags men sen i lördags  var den vart borta? va?? vad har hänt med dig? gillar inte denna person som uppkommit sen i lördags??

aja nu väntar jag bara på att de ska komma hem så jag när jag vill kan sova. har iofs sovmorgon till två imorgon men ska laga pannkakor imorgon.

hade så länge!!
 

mitt beroende har lett mig till en upptäckelse...

idag har det varit en aktiv dag.

hade frukosten imorse men den var slapp. sen ville maria att jag skulle följa henne till barneghagen så jag klädde på sofie och gick ner med henne.

sofie och jag gick hem igen, lämnade över henne till tine eftersom det ej var min dag att ha henne.

själv tog jag fram dammsugaren, satte på norsk barn musik och började. har ju tre våningar att gå igenom så det tar ju ett tag men det går helt greijt när man är ensam och svingar runt lite.

tog en paus och ringde mamma min. var så härligt att höra hennes röst. saknar henne verkligen men vi syns ju till jul och även alla andra där hemma som man saknar så.

när städandet var klart så hoppade jag in i en snabb dusch och sen gick jag till bussen.

mötte upp lina i sandvika och sedan även anna. var dags att lämna in linas papper på skatteverket och gå till banken åt mig.

anna drog hem och jag och lina gick för att äta.

hittade det bra stället upp i köpcentrat så vi köpte varsin stor skål som man fick fylla med saker från sallads buffén. vart totalt proppmätt och så himla gött det var!

gick något varv, upptäckte Stan (gym snubben) och sen gick vi mot bussen.

stannade till på narvesen (aka norksa pressbyrån typ) och köpte mig en varm sjokolade och köpte med.

drog hem till lina och hade hennes små pojkar en 45 min. de pojkarna är ju bara så söta, så det är ju tur att vi ses ganska så ofta. pappan kom hem och honom hade jag aldrig sett förr....så snygg!!

linas dag var slut och då drog vi på bussen till oslo och anna mötte upp oss på den.

varken anna eller lina var på humör för stan men jag hann köpa en kappa, en shaker, en lite papperskorg och sen gummistövlar.

måste handla lite till, men fan med våran lön är ju pengarna typ slut nu och jag fick lön 15e.

vore najs om man kunde hitta ett helgs jobb..hmm det måste jag kolla upp!

de sprang till abelhaugen medans jag satte mig ner med ännu en köpt varm sjokolade och väntade på min buss.

insåg mitt varm sjokolade beroende, blir typ minst en kopp om dagen...är ju så himla gott och tillgång till det i denna stad är enorm.

samtidigt som jag insåg mitt beroende så kom jag på att jag varit lite kissnödig i ungefär åtta timmar men ej kissat. är något fel på mig blir ju nästan aldrig kissnödig. men förstod varför jag hade lite ont i magen på vägen hem.

har ett svårt val. tycker det är jätte kul att åka iväg men det blir ju så mörkt snabbt nu. och när jag gått av bussen så har jag två val. antingen så vänger jag av typ direkt och kommer in något slags skogs aktig och går upp för en trappa och ner för två. är gamla trätrappor som knakar lite och det är mörkt som tusan. man vet ju att det bor barnfamiljer runt om men det är ändå riktigt mörkt och skogsområde. den vägen tar kanske 5 min om man är rädd i tre och sista två är det hur lungt som helst. annars så kan man gå runt och det tar kanske 10-15 min. vad gör man? hitills har jag tagit rädsla o snabbt framför säkerhet och lång tid.

imorgon kommer guttarna och lina och ska leka med mig och sofie och se hur vi bor. ska bli riktigt najs.

nej nu måste jag sova.

hade!


I'll be ok!

jag kommer klara mig det vet jag. med folket som jag mött här s¨är jag säker på den saken och det finns fortfarande ett antal kvar där hemma men ett två av mina närmsta inatt lämnat svensk mark för att åka runt i världen i sju månader gör mig så ledsen och rädd. läser om thailandkraschen på aftonbladet och om indonesien och blir så orolig för dem.

lova att ni kommer hem lika hela som när ni åkte?

kan inte sluta fälla tårar över förändringarna som sker. jag är glad över min men jag vill inte att allt ska förändras där hemma i linkan men det har redan efter två veckor börjat kännas av.

jag saknar det gammla men jag gillar det nya.

på återseende (kopia)

mahiras inlägg heter så, kopierar henne lite:

läs detta och inse varför jag nu sitter och gråter över de sju månaderna att komma.

http://mirras.blogg.se


image143


succesivt så börjar jag förändras...

vilken förändring som börjar ske, nästan samma som många går igenom när de skaffat partner men jag lämnar ju aldrig mina vänner som vissa andra...

i fredags så var det en stay at home night med att glas vitt.

igår så gick jag upp skapligt fär att åka in till oslo och gå runt med anna. satte oss på ett mysigt fik mitt inne i stan o köpte oss varsin ciabatta och sen varm sjokolade. satt där under en filt och bara tittade på folk.

sen gick vi runt i några affärer. har hittat lite skor och en jacka som jag ska åka tillbaka i veckan och köpa när jag fått mitt noska bankomatkort.

sen var det snabbt hem och äta och göra sig i ordning. fick skjuts av min familj till bekkestua där emma och anna satt och väntade på mig.

började gå våran 15min väg hem till lina.

kom dit och musiken var på g. carro droppade in och senare även viktoria. och lina hade sin vän från falkenberg på besök med så vi blev några stycken.

blev ett litet djupt samtal med anna om första intryck, lite sex snack, öl spelet och sen en jävla massa sång och dans. vi var riktigt grymma på sarah dawn finer...

carro lyckades slå sönder ett vin glas och en tavla, stackars lina!

jag drack faktiskt vin (dock med sprite it) men det var inte så super att ha som dricka att festa på. fick tipset att hälla i cola i vinet av anna så gjorde det men funkade bara ett tag.

fick sprit av lina så drack hellre det, känner att vin verkligen inte är något på fest men verkligen något att dricka annars. (är ju född med sprit genen)

förfesten var så himla skoj...och sen så drog vi in till stan. emma o carro vände direkt efter vi kommit in till stan och vi andra hamnade på bitch club (det heter verkligen så). eftersom vi alla ej är 20 ännu så är det ju 18års ställen som gäller och de suger verkligen.

inte långt kvar till 20 nu, innan dess ska jag fan sluta gå ut i oslo.

känner att jag börjar bli lite för gammal för att gå ut eller kanske ej gammal men trött påt. inte sugen på att dansa o här har man inte lika mycket pengar som hemma så man kan stå i baren hela kvällen eller dra in helrör. finns inga halva priset i baren kvällar heller...

förfesta kan jag göra och hemma kvällar med spel och vin duger och definitivt sitta på en pub men ej gå ut på en club. 
 
dags att lämna över till en ny generation typ. själv har man gjort och vart med om det MESTA!

kolla in linas bilddagbok för bilder från gårdagen..15/9:
http://lijnan.bilddagboken.se/

 jag och anna
  fr.v emma, anna, jag, lina och viktoria
  fr.v viktoria,lina,hanna och anna
  emma och jag

ätit ostbågar till frukost, nyttigt o mättande...nej.

orkar ej gå upp o laga något men snart måste jag.

ikväll blir det nog en fika på fellini inne i sandvika. trevligt trevligt.

sen måste man förberada sig på ännu en vecka. och denna vecka ska natta köpa gummistövlar :=)

tänkte på dig riktigt mycket igår kväll....

ps. bästa på hela kvällen igår var samtalet från pänt och sara (får ej glömma mahira med men hon åker ju inte). fick höra att det var riktigt tomt utan mig och det kändes när jag fick höra det. skulle behöva mina pinglor här ibland. folk skulle nog se mig som hel här då.
älskar er, med det har jag säkert sagt på fyllan många gånger men nu säger jag det nykter. kom hem HELA och ta hand om er..nu åker ni om två dagar.

nu ska jag vila en stund tror jag..

hade!


börjar känna mig som en stay at home mum.

heheh roligt kan vara roligt ibland.

har många gånger uttryckt mig att man blir så tråkig när man får barn och verkligen sagt att sån ska jag inte bli.

nu sitter jag här en fredag i min ensamhet (självvalt) och dricker lite vitt.

har varit uppe sen gryningen och gjort frukost. sen packade jag sofies väska o ficxk skjuts till bekkestua.. där mötte lina upp mig och hon o hennes två års tvillingar aguste och felix följde med mig och sofie till banken för att skaffa mig ett norsk konto och bankomatkort.

sen tog vi bussen hem till dem och lekte lite och spise lite.

aguste tyckte om mig och det var verkligen ömsesidigt, de ska vi verkligen träffa varje ukke.


drog hem med två olika bussar, var lite slit samt men inget inte jag kan klara..hehe


bytte om o sen åkte vi till tant berit ( tines moster) och firade hennes burstdag.


träffade alla på tines sida och det var väldigt trevligt, alla var kempe trevliga och barnen hade det verkligen gööj.


kom hem och då la jag tjejerna efter vi haft lite fredags kul i badrummet och sen hamnade jag o tine med att röja upp lite.


sitter här nu och pratar med folk med mitt glas med vitt (börjat försöka lära mig att dricka det, det ni!)


fick av pantea höra: natta fatta vad du kommer vara saknad imorgon (deras avskedsfest). hon får verkligen inte säga så till mig, började stor böla direkt. tror nog ingen förstår hur mycket jag kommer sakna de. de missa min stora dag och när jag kommer hem och allt. men det ska ha det så himla bra ch sen ska vi med en erfarenhet rikare återförenas :=)


hehe kan inté fatta att jag sitter här på msn och flörtar på allvar med dig, vad har hänt med mig?


nej hade gött folk.


lina imorgon då jävlar blire fest utan barn...


master mum.

igår lyckades jag med min kokta potatis, kokt broccoili o morötter o fiskpinnar göra en hela familj lycklig. alla inklusive mig tyckte det var jätte gott och jag var så stolt.

på kvällen fick jag skjuts i nog den finaste bilen jag åkt in till sandvika med helena. satte oss på mitt favvis ställe hitills och tog en lång fika. spanade in två jätte snygga killar som sprang på toa hela tiden...hmm?

kvällen slutade med lite godis köp och sen skjutsade hon hem mig.

hon var en jätte trevlig tjej från falun så henne kommer man säkert att se mer av.

nu ska jag börja jobba, frukost står på tur.

ska ha en playdate med lina o hennes tvillingpojkar sen, ska bli riktigt trevligt.

nej nu måste jag upp och ta hand om barnen.

ps. blogga lite så man vet vad ni gör.

hade!!

det blir bara bättre och bättre här...

igår hade jag hand om flickorna från sju på morgonen till de jag lämnat maria på barnehagen och helene gått till skolan. då hade jag bara lilla sofie kvar. jag gjorde ordning efter oss i köket, lekte lite ute, sövde henne och sen vilade jag själv en stund innan tine kom hem.

sen var det en liten paus innan middag.

gjorde ordning lite fort efter middag för vi alla hade lite bråttom, de skulle till teatergruppen och jag in till oslo.

hoppade på bussen in tll oslo och vi var väl sex stycken som möttes upp vid nationalteatern och gick ihop.

var skönt sen när de som skulle på operan hade gått för då var vi kanske bara tolv stycken kvar som satt och bablade om våra familjer och barnflicka liv här. så himla skoj och höra alla både bra och dåliga saker.

när vi skulle hem så fastnade vi utanför t-banestationen och snackade bort en bra tid med.

har upptäckt att lina och jag har hemma barn så vi ska börja med playdates.

hittade en tjej från linköping, eller snarare så kände hon väl igen min dialket eller mig. kände igen henne lite svagt men frågade direkt om hon gått på katedral och det hade hon så...

är både fest med ett gäng imorgon men jag har beslutat mig för att ställa upp som barnvakt då och ska jag med partja med lina och de på lördag

idag har jag haft sovmorgon, så nu sitter jag här nyvaken i min säng och ska snart duscha och sen upp och äta lite frukost.

tine jag och sofie ska ta en tripp till ikea idag och inskaffa en massa saker till min lägenhet så det ska bli skoj.

aja ni får ha det så bra för det har jag!

den 25e december, kan inte sluta tänka på dett.

hade!

en social barnflicka som blir uppraggad.

borde vara helt slut men är inte det.

gick upp vid frukost tid och gjorde frukost och matlådor.

packade en väska åt sofie och klädde på henne och mig för våran tripp idag.

följde tine och maria till barnehagen för att fördriva tiden innan våran buss skulle gå.

var lite nervös ifall det skulle vara en buss med trappor men det var det inte så det var skönt.

gick upp till praktikträffen ensam eftersom anna tyvärr hade blivit sjuk.

kom dit och trodde ingen skulle komma men sen kom det en tjej från söderköping visade sig att hon var från. sen kom det en himla massa tyskar, en från ukraina och en från holland.

vi var tre stycken som eller nej fyra som hade barn med oss.

var trevligt för sofie tydde sig väldigt mycket till mig ville verkligen inte bli buren av någon annan utan då tjöt hon och ville till mig. vi hade spenderat en del tid ihop så vi har verkligen börjat komma varandra nära.

efter det så var vi alla hungriga och gick därför till köpcentrat för att hitta ngt att äta men så blev det ikke.

var där i flera timmat men åt gjorde vi aldrig.

första fastnade vi hos två norks försäljare för elixia det nya norska stora gymbolaget.

då började en av de snacka med mig och ville ha mitt nummer för att ringa mig på torsdag eller fredag och berätta om detta fantastiska erbjudande de hade. så han fick nummer och namn. hade enligt han ett väldigt fint namn. förstod att han flörtade men det är väl antagligen en del av hans jobb trots att han inte frågade ngn annan.

sen fastnade vi precis vid entren för att där upptäckte vi en svensk försäljare för samma gymbolag.

han bodde tydligen i närheten av två linköpingsbor så det var så vi började snacke. men sen stod jag med han i en halvtimma eller så. de andra tjejerna bara stod och tittade på och meddelade mig att han flörtade med mig. jag tyckte det bara var trevligt eftersom jag på viss mån gjorde det tillbaka. kanske inte så roligt när man passer på ett barn och inte känner sig så snygg utan bara snorrig men trevligt ändå. han var lika gammal, svensk och kom från uppsala. hoppas på att kanske se han igen, det må jag göra för han var mer än mer...

anna och jag bestämde oss för att köpa ett gymkort där, 485 n.kr i månaden. hoppas verkligen att det är bra och att vi kommer trivas. ska börja nästa onsdag hade vi tänkt. de hade tydligen barnpassing, kan begära mer..eller
spa med..men ah juste dä, det hade dem med :=)

efter flera timmar så lunchade vi några stycken vi som var kvar på fellini och det var inte så roande med ett grinigt barn och man själv så hungrig och ens mat blir fel och man måste vänta yttligare. 
 
aja efter sex timmar så var vi hemma igen.

tog mig en paus och sen har jag jobbat kväll med.

har spelat spel och busat med de äldsta, tycker nästan de är det roligaste med detta jobb. kvällarna med de äldsta flickorna, vi hittar ju på så mycket bus.

lördagskvällen är redan bestämd.

lina en tjej jag träffade idag med anna som jag träffat en gång innan addade mig på msn så vi har snackat lite sen vi kom hem från träffen.

nyss skrev hon att på lördag ska jag ha förfest och DU ska komma...hehe det är alltid trevligt när någon är så bestämd. sånt kan man ju ej säga emot, eller är det bara jag :P

imorgon blir det fika med brudarna.

men först sömn,har varit en lång dag och ska vara själv från sju till ett imorgon så måste ha lite sömn innan klockan ringer.

har det så bra, är så glad att allt går som jag hade hoppats!

nu må jag sova.

hade!


känns nästan som ens familj...

idag hade jag ej behövt jobba morgon fick jag reda på när jag kom upp imorse, vart ett missförstånd..men men jag jobbade på i alla fall.

gav flickorna frukost och hjälpte maria göra sig redo för barnehagen och sen följde jag och sofie henne dit.

gick hem och då tog jag helene (hon var ledig från skolan idag), tine och sofie en tripp in till oslo.

vart en fika med en jätte god kycklingmacka o varmchoklad på ett jätte fint café.

sen skaffade vi busskort till mig och sen efter flera timmar åkte vi hem.

kom hem och fick fri tid så jag har lagat lite mat o kollat på vma (video music awards), helt okej detta år. men börjar bli för lite prisutdelningar och för mkt uppträdande samtigt som de med är charmigt.

kan inte sluta lyssna på gavin degraws låt som robert framför i idol, blir nog en gång nu innan jag ska upp och jobba.

ska åka buss med barnvagn för första gången imorgon, låt det går bra!

ska jobba kväll nu, men ska bli mysigt att vara med de stora tjejerna så fort sofie somnat.

trivs verkligen i denna familj och bättre blir det ju för var dag.

pantea jag må vara söt men mest av allt så är jag ärlig :=)

nej robert och sen jobba.

jobbade en svensk i evfa attling affären idag, var tvungen o säga ursäkta för att höra henne prata igen.

ps. träffade på två manliga linköpingsbor på busskortsstället idag, känns nästan som familj. samma sak när man åker förbi cloetta skyltarna och tänker på alla er i ljungsbro, heheh!

hade!


visste det skulle komma förr eller senare...

japp hur fjontigt det än må låta så har jag efter sex dagar i oslo fått hemlängtan.

saknar alla så grymt mycket, hade inte en anning att folk hade en sån stor påverkan på mitt liv.

jag saknar alla till den gamla klasskamraten, till de närmsta, bruschan, vakten (fast jag ej borde) och ja till och med allard (som martin ej förstod) :=)

saknar tryggheten att hitta vart man än går, vilken buss att ta, vart det är godast att äta, vad som är öppet, vilket uteställe att gå till, kunna gå ensam för man känner sig så trygg..ja allt det!

hade åkt hem och överaskat er om jag kunde, men allt här är så dyrt så jag är pank. men jag skulle gärna vilja träffa er än en gång innan ni åker. saknar er ju redan och hur ska de då gå att inte umgås med er på så lång tid. du får komma föresent, ni får sminka er en hel dag bara jag får vara med er!! ni är två som jag i första taget aldrig kommer släppa, ni har ett sånt gott inflytande på mig. sista tiden mer er has been a blast, hope that it wasen't the last time. behöver ej nämna namn ni vet vilka ni är :P

har precis fått kontakt med en annan au pair tjej som jag tror inte bor så långt ifrån mig. ska träffas någon dag i veckan. är alltid trevligt med nytt folk.

ps. mer än hundra dagar innan jag sätter min fot i linkan igen. då ska man fylla systemet laglig. längtar tills den 25e dec då smäller det!!

nej ska kolla facebook, har blivit som beroende av skiten.

sen borde jag sova men nu är jag pigg o mår bättre.

hade!

snart har en vecka gått..

ja då har man festat på sin nya hemort för första gången.

gjorde mig iordning och sen satte jag mig på bussen in till oslo.

vid nationalteatern så möttes jag, emma och anna upp.

gick ner till t-bane och och köpte oss varsin biljett. satte oss sedan och väntade på 6an till husebybacken och efter ett tag så kom den.

hoppade på och jag började rota i min väska (vilket jag ej skulle gjort)

upptäckte när vi kom av i smestad att jag tappat mitt ny köpta cigarettpaket. som tur var så var statoil precis brevid, men det var ej billigt att köpa ett nytt litet för 45 norska kr.

linda hade ju mött upp oss så det var inga problem att hitta till sarah. efter ett tag så gick också linda och hämtade upp elin (ej au pair tjej men hon jobbar f.tillfället i barnehagen)

emma som olyckligtvis snubblade i sten trappan med sin påse med vin på t-bane tog upp det för att se så det var okej när det bara forsade ut vitt vin ur påsen inne på sarah's matta.

anna hade rosévin och bjöd naturligtvis på det.

började dricka och spelade både ölspelet och något som hette pyramiden.

sarah o linda hade köpte jelly pulver och gjort jelly shots med sprit.

fanns hur många som helst kändes det som och det smakade som ren sprit fast färgat med gele konsistens (skit äckligt alltså) men ändå drog man i sig endel.

märktes att det flesta var lite påverkade när vi skulle ta t-bane in till stan.

stannade o tog ut pengar för att sedan gå till ett 18års ställe som hette mosquito. inget för mig emma o anna. musiken på övervåningen var mycket bättre än hemma men folket syntes att de var lite mindre, speciellt på tjejernas kläder.

vi drog vis strax efter två och letade upp våra nattbuss. emmas gick först och sen åkte jag o anna samma.

var väl hemma strax efter fyra o mådde skit eftersom jag redan på eftermiddagen känt en början till att bli sjuk.

idag har jag sovit mestadels av dagen föt att förebygga så jag ej bryter utt någon skit.

tog faktiskt med mig kameran och tog en massa kort igår.

här kan ni se endel av mitt nya liv..

 jelly shots
 jag
  f.v anna, jag och emma
 f.v linda, sarah och anna


ska nog träffa anna och emma på tisdag o då ska jag ta med mig lilla sofie och sen på onsdag så ska vi alla fika..

trivs bra efter första veckan men inatt hade jag min första allvarliga hemlängtan!

hade.

jag kommer gå i total konkurs...

igår åkte jag o emma till sandvika och käkade pizza buffé på peppe's. jag drack 0.8 l cola,hade ingen anning om att en stor dricka var så stor.

åkte hem till mig och snackade en massa skit och sen kollade vi på filmen
fracture innan vi sedan somnade.

fy fan vad dyrt det är!!!!!!

idag var jag och emma inne i sandvika o gick runt i köpcentret och kollade lite. och nu när jag kommit hem så är jag totalt pank nästan.

köpte en par svarta glansiga byxor som kostade som hemma och sen ett par örhängen som inte alls var dyra så det var helt okej. köpte en färsk frukt smoothie för 38kr och det är lite dyrt men det brukar det ju vara på lite finare caféer hemma också. sen när vi gick till vinmonopolet för att köpa alkohol till kvällens förfest så höll jag på att dö. min baccardi limon kostade 30kr mer än hemma och vinerna låg på 100-150kr. det roliga var att jag faktiskt fick köpa vin så jag gjorde det åt emma så köpte hon sprit åt mig. jag får tills jag fyller i december köpa allt under 23% vilket betyder alla likörer osv, ah nästan allt utan det jag dricker mest
sprit.

när det var klart så skulle jag ner och köpa groggvirke och upptäckte att tranbärsjuicen kostar 31.90 här och hemma kostar det som mest 19.90kr. ingen anning om vad redbullen kostade men det var väl 15kr och ett litet cigarettpaket (sandra det finns fortfarande kvar här) de paketet kostade väl säkert 40kr. fy fan säger jag bara!!

kommer ju kosta skjortan att gå ut ikväll, vill knappt veta. har väl bara råd att gå ut en gång i månade här eller möjligtvis två, men det är väl iofs bra för mig.

aja ska se om jag hinner vila en timma innan jag måste börja göra mig i ordning.

ps. ni kan inte ana vem jag tänker på där hemma, är riktigt förvånad själv.

tror jag ska ha med mig kameran ikväll och ta lite partybilder på mitt nya gäng.

hade alla där hemma!!


de gör narr av mig, fy skäms!

trivs fortfarande här i fisk landet (tro mig på affären idag låg det hela krabbor och skit) norge.

igår så var det en tuff dag, hade ju inte sovit som jag skulle.

började med att göra fukost o lunchlåda åt de äldsta flickorna. sen följde jag med och lämnade maria på barnehagen.

tine o jag tog fram städsakerna och jag tog dammsugaren runt i tusen rum och tre våningar, det var tufft.

sen vart jag ensam och sövde sofie ensam för första gången och hon somnade som en stock.

då drog jag ner till mig och drog iväg ett par mail, tänkte jag skulle hunnit vila en halvtimma med men det hann jag ej eftersom jag hörde på barnradion att hon vaknade.

då bytte vi blöje, klädde på oss och gick på en tur i området.

när vi kom tillbaka var det så dajligt väder så vi lekte i sandlådan och de i bra över en timme.

tine kom hem och jag fick ledigt i lite mer än en timma innan vi skulle börja spise lite middag.

åt och sen var det att hjälpa till med allt efter det.

familjen gick på en promenad och då fick jag återigen en timmes rast så då somnade jag direkt.

vaknade upp och då var det dags o bada sofie och sen hjälpa de äldsta att sätta på sig pysch.

när de gjort det så spise vi lite kvällsmat innan vi gick upp och borstade tänderna.

efter det så var det en sagostund, då jag läste en princesse saga ur en norsk godnattsagebok. de skrattade åt mig i början för mina uttal men sen vart de stolta över hur duktig jag vart mot slutet.

sen var det sängdags och då slutade jag för dagen.

satte mig vid datorn och lekte mer än jag borde, snackade med nanna via camen..alltid lika trevligt att se henne!

idag har jag lämnat maria på barnehagen ensam och sen ensam tagit hand om frukosten och gjort lunchlådorna.

sen var vi och handlade, fan vad dyrt! handlade inget för typ 500 kronor. ett par kronor mer hit o dit blir tydligen riktigt dyrt i slutändan.

nu ska familjen vilken minut som hest dra upp till en hydda i fjällen och denna gång ska jag stanna hemma..blir nog för mycket för mig annars på en sån kort tid.

ska vila en stund snart och sen ska jag nog vara med emma ikväll. blir nog filmkväll med övernattning hos mig och sen ska vi åka och shoppa lite i sandvika imorgon innan vi sen ska ut på kvällen.

usch nu är jag helt i fingrarna.

första helgen utan linkan...aja jag klarar mig nog mer ågatan som inte klarar sig utan mig!!

hade!

fyra brudar och jag...

igår på praktikträffen så träffade jag fyra brudar som jag tycks komma väldigt bra övernes med
sarah,19 från helsingborg
linda,19 från köping
emma,21 från lund
anna,20 från..hmm tror hon hade bott ett tag i sthlm i alla fall

vi bytte nummer och sa att på lördag då blire fest, ser jag riktigt mycket fram emot eftersom jag är ensam hela helgen.

igår när jag och emma skulle ta oss hem efter ha följt anna till oslo terminalen (där pundarna,hemlösa,knarkarna,ligisterna fanns överallt) för att hon skulle ta t-bane där ifrån så hittade vi inte själva hem nästan. slutade med att vi tog min buss hem ihop, hon gick med mig till min dörr och sen blev hon upphämtad av en taxi. skönt att vi kom hem tillslut men det tog några timmar.

idag är jag så himla trött och ska jobba till nio men tror jag ska vara ledig några timmar vid middagen, kanske ska ut och ta en promenad med sofie när hon vaknar...om jag nu orkar men man måste väl för att roa barnet.

börjar lära mig saker mer och mer, gått ganska fort och komma in i de flesta rutinerna men nu hoppas jag bara på att få en schema vecka för vecka för då komnmer allt bli mycket enklare...

tror jag har mailat eller hört av mig till endel idag, får bli lite i omgångar.

nej nu ska jag dra iväg ett sms till emma och se hur hon har det hos sin familj idag och om hon är trött som jag...

hade (som de säger här)

asta la vista.

hjärnan är superaktiv efter allt att ta in...

shit hjärnan är verkligen super aktiv hela tiden. ska försöka få in allt jag måste för att klara detta jobb.

är inte bara ett barn utan tre stycken som gillar tre helt olika saker.

igår åkte jag tine och lilla sofie runt och fixade alla praktiska saker som att ge mig ett norkst personnummer och skattekort. sen köpte jag även ett norskt kontankort som jag måste aktivera.

slutade vid sex igår och sen satt jag mest framför datorn. snackade med nanna via webcam, ganska så roligt faktiskt att både kunna prata och se varandra.


va en emma som också är au pair och kom i lördags, som hade addat mig på msn. hon är tydligen 21år och kommer från lund. hon har nästintill exakt samma familjesituation och boendesituation som mig och bor i bekkestua inte så långt härifrån. ska träffa henne i eftermiddag och tillsammans med henne åka buss för första gången in till oslo. där ska vi i svenska kyrkan gå på en praktikträff för oss svenska barnflickor som de fixar varje onsdag. ska bli riktigt skoj faktiskt och få träffa lite folk i sin egen ålder.

idag var det tidigt uppgång. skulle lära mig några av deras rutiner vid frukosten och göra flickornas lunchlådor. efter det så var det lite snack med tine vid matbordet och sen gick vi ner i tvättstugan och vek lite tvätt. nu har vi sövt sofie och tine har gått ut på en långpromenad. själv sitter jag här nere i källaren med babymonitorn och hoppas på att flickebarnet sover en timma om inte mer så jag får lite tid att leka vid datorn, för sen är det bara att släppa det och leka.

allt känns jätte bra hitills, lite mycket att ta in bara. men de första veckorna kommer det ju vara så.

i helgen är jag ensam hemma så får se vad jag hittar på då.

saknar er inte så värst må jag säga..hehe nerå klart man gör men jag trivs verkligen. hoppas bara på att ni kommer och hälsar på snart.

ses närmre jul.

asta la vista.


nu är jag bosatt i norge...

förra veckan vart det jävligt mycket party

måndagsklubben med sara o pantea
platens med sara pantea o madde
plaza på torsdagen med sandra
lördag vart det både maxim plaza o platens med maddis pantea sara johan emmie

och igår var det en hejdå stund med pantea sara o mahira på o'lerays med en cider

när sen jag sara o pänt skulle säga hejdå så vart det svårt. slutade med att vi tog taxi upp till shell och slutade med riktigt anda dv.s mos o hamburgare o sen cyklade jag hem.

idag vart det några ärenden med mamma innan jag slutligen drog iväg på min långa resa.

sitter nu i min nuvarande bostad för en lång tid framöver.

känns riktigt bra alltihoppa så hoppas jag känner så nu när tiden börja rulla också...

anna skulle ju tydligen komma hit ett par månader och vänner är ju alltid roligt att ha nära en...

nej nu måste jag sova, har mycket som måste smältas..

pantea o sara ni vet hur mycket jag älskar och kommer sakna er, inte långt kvar för er nu men jag vet att vi inom en snar framtid kommer ses igen...

asta la vista.


RSS 2.0