snö paradiset

ja mina vänner, jag har från tisdag-fredag upplevt det norska vinter paradiset.

i tisdags drog jag, tine,maria och sofie på den omtalade hyttan. två timmars bilresa som gick snabbt och smidigt. på slutet blev det lite lock för öronen eftersom vi skulle upp på lite strax över 1000 meter över marknivå.
när vi väl var framme så kan man i ren hytte anda inte köra bilen hela vägen fram till hyttan. jag slet upp bil dörren tills jag fick ett stop!
tydligen skulle vi dra på oss mera kläder "nathalie nu blir det kallt och vi kommer få gå ett par omgångar för att få med all packning.
trodde jag skulle dö på vägen upp, jag åkte ner i snön ända till knäna, och behöva tas sig upp med all packning var hemskt...speciellt med två som står och bara ler åt en med.
uppe vid hyttan kunde man knappt tänka sig hur det brukade se ut under all snö, det fanns tydligen två bord under snön som man inte ens så glimten av, fönstrena var helt snö täckda och skorstenen så man en liten bit av så mycket snö var det.
väl upp så tyckte ja det var en väldigt mysig liten hytta och jag var nöjd med tillvaron.
en mysig kvällsmat och sen somnade vi.
frukost time, och sedan ut på längdskidor. jag var väldigt duktig för och vara en första gång, jag är mera van med slalom skidor. halvvägs så stannade vi och gjorde oss en liten soffa i snön och satte oss för och äta brödskivor,apelsin,solbärs saft och kvikk lunch (typiskt norskt). vilken underbar utsikt, går inte ens och beskriva. helt knäppt tyst, strålande sol och sen sitta med flera meters snö.
gick iaf tillbaka, och då var jag super självsäker på dem där skidorna och bara glad iväg med ett leende på läpparna.
kom tillbaka till hytta och då var man inte pigg om man säger så, lite mat, lite efterrätt och chit chat och sen la jag mig framför laptopen i sängen för avnjuta ett nytt avsnitt av one tree hill, lipstick jungle och sen gossip girl.
en ny dag framför oss, frukost och sen ut i solen. satt och solade i en solstol mitt på snön, väldigt rart tyckte jag. sen kom tine ut med våffelgärnet på en bricka så stekte vi våfflor mitt ute i snön, hehe!
efter det kände vi för och röra på oss lite så vi gick på trugetur (truger är som snöskor så man kan gå bra i snön). gick up på fjällstoppen och jag som är lite höjdrädd var lite skakis men det gick helt fint. på vägen tillbaka till htta så fastnade jag så hårt i snön att det tof 10 min och gräva mig loss.
kom tillbaka åt mat, slappade och sen somnade vi.
upp igen frukost, packa,städa och slutligen skriva i gästboken innan vi begav oss hemåt.

     

igår när vi kom hem så hade jag faktiskt orken och städa min hybel som såg förjävlig ut, kändes jävligt skönt och få det gjort då! när jag var klar kollade jag på nya avsnittet av ugly betty och sedan grey's anatomy (äntligen maddis!)

vid åtta kom maria med choklad,ostbågar och vattenmelon som vi satt och njöt hemma hos mig samtidigt som vi snackade en jävla massa skit. när klockan blev endel bestämde vi att hon skulle ligga kvar hos mig övet natten så vi satte på en film, step up 2.
jag som väntat på den filmen så länge vart riktigt besviken. killen var söt, tjejen var söt, channing var med i början för och locka folk, inte så jätte bra dans, eller klart dem är hur bra som helst men jag är inte så jätte mycket för street, är så mycket breakdance med i och inte så mycket för det. en sevärd film för att ha något och se på och för mig var det såklart ett måste men ettan är bättre och tvåan är en helt ok kliche med bra dans!

efter filmen så var klockan mycket och vi var redo för sängen, men helt plötsligt ringer telefonen. carro har tappat eller glömt sina nycklar på förfesten så hon behöver någonstans att sova. vid strax efter halv tre så trallade jag och maria till busshållsplassen för och hämta upp den fulla bruden.
hehe snackade lite innan vi sedan somnade allesammen nermysade i min säng.

tidigt imorse drog dem iväg och jag valde att tanka ner en ny film.

27 dresses, var det äntligen på tid för och se tyckte jag. älskar izzie men älskar mer james marsden sen tiden i ally mcbeal, kunde den vara dålig? och nej det var den inte men den var för bra så den blev okej. inte för bra, men storyn är för bra för och vara sann så man blir besviken. känner nu när man åldras lite att man vill ha the happy ending men lika mycket som man vill ha det så vill man ha en realistisk ending. alla tjejer blir inte swept of their feet! aja jag fick dregla till james i alla fall, det är ju aldrig fel!

nu har jag precis ätit saltade nudlar, usch och sen duschat. nu sittter jag och väntar på att se sista avsnittet av lipstick jungle och sedan filmen margot at the wedding med nicole kidman.

klockan sex börjar jag jobba, som jag frivilligt ställt upp på. men lite godis mys med barnen kan väl aldrig skada.

klem klem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0